Skip to main content

Mijn verhaal

Ik, Luisa Rubio Sanchez, en PRI.

In 2014 kwam ik voor het eerst in aanraking met PRI. Ik was op zoek naar hulp. Ik zat in een relatie waarin ik niet gelukkig was, maar iets in mij weerhield mij ervan hieruit te stappen. Ik raakte met iemand hierover in gesprek. Die gaf aan dat als ik echt inzicht wilde in mijn leven, PRI me hierbij zou helpen.

Vanaf dat moment ging bij mij het roer om!

Mijn Verhaal Luisa Rubio Sanchez Ten Volle Leven PRI HeemskerkDit is het beste besluit in mijn leven geweest.

Ik kwam er achter dat mijn gedachten, gedrag en gevoelens in het heden gebaseerd waren op wat ik vroeger meegemaakt had. Door PRI kreeg ik hier steeds meer inzicht in. Door hiermee aan de gang te gaan en mijn verleden te voelen en te accepteren, ging ik begrijpen en ervaren dat ik in mijn leven als volwassen vrouw alleen afhankelijk ben van mezelf.

Mijn PRI-traject heeft mij geholpen de relatie te verbreken, zonder het gevoel te hebben dat mijn leven ophield te bestaan. Ik ben door PRI het leven ook meer gaan ervaren voor wat het is en dat is verrassend onbelast. Ik heb geleerd mijn eigen verantwoordelijkheid te nemen voor mijn leven.

Ik realiseerde me dankzij PRI ook dat wat er bij mij in relaties speelde, in mijn hele leven speelde, in de relatie met mijn dochter, in mijn relatie met mijn familie, vrienden, vriendinnen en zelfs in de relaties op mijn werk.

Wat PRI mij ook heeft gebracht, is het inzicht dat zolang het verleden bij mij onbewust meespeelt, ik dit verleden onbewust doorgeef aan mijn dochter. Ik gun mijn dochter een leven zonder de emotionele belasting van haar en mijn verleden. Als we hier als ouders samen aan werken, kunnen we een transgenerationele breuk tot stand brengen. Hierdoor creëren we een mooiere wereld voor onze kinderen, kleinkinderen en verder.

Dit is de reden dat ik mij richt op ouders, gescheiden ouders en toekomstige ouders. Samen kunnen wij het verschil maken, voor al onze kinderen en dus voor onze wereld.

Inmiddels help ik zelf mensen met PRI-therapie.

Veel mensen zoals jij (en ik) heb ik reeds mogen helpen. Niets voelt fijner als je de o zo herkenbare pijn, frustraties en emoties bij iemand kunt helpen wegnemen. Daarnaast geef ik ze alle middelen en tools die PRI rijk is, zodat ze deze voortaan, net als ik, zelfstandig kunnen toepassen.

Graag deel ik een ervaring van een van mijn cliënten die zeer veel uit PRI-therapie heeft weten te halen.

Nu is het mijn doel om ook jou te helpenNu is het mijn doel om ook jou te helpen

Ervaringen van anderen.

Hulp bij paniekaanvallen.

1,5 jaar geleden kwam ik bij Luisa met paniekaanvallen. Dit had ik toen al 2 jaar. Ik had van alles geprobeerd dat ik bij haar kwam, maar niets had geholpen. Bij aanvang had ik klachten van onrust, angsten, benauwd, druk op mijn borst, hyperventileren, neerslachtig en uitzichtloos. Ik was de hele dag bezig met het onder controle krijgen en houden van mijn adem, zelfs als ik in de auto zat. Op erge dagen had ik 10 keer per dag paniekaanvallen en dacht ik dat ik dood ging. Als het aan mij lag, zat ik wekelijks bij de huisarts, omdat ik constant het gevoel had dat er iets met me aan de hand was.

Ik ben heel erg tevreden over het resultaat. Als ik de klachten die ik aan het begin had, vergelijk met hoe ik me nu voel, is dat een wereld van verschil. De druk op mijn borst is weg, mijn ademhaling is veel meer ontspannen. Mijn angsten zijn nog wel aanwezig, maar in mindere mate en herkenbaar. Ik ben meer ontspannen en gelukkig in mijn leven.

Mijn zoon heeft ook last van angsten. Ik kan hier nu rustig en begripvol op reageren en er voor hem zijn. Dit kon ik vanuit mijn eigen angsten niet en nu wel. Hier ben ik zo blij mee. Ik wil Luisa super bedanken voor haar steun, luisteren, inzichten, geduld, flexibiliteit en tijd.

Leven weer in balans bracht.

Zoals (te) veel mensen om mij heen ben ik zelf jaren geleden ook enige tijd uit de roulatie geweest. In januari 2019 kwam voor mij geheel onverwacht de terugval waar ik al jaren onbewust bang voor was. Naast heftige angst werd ik ditmaal geconfronteerd met paniekaanvallen. Met medicatie, alternatieve therapie omdat GGZ hulp een te lange wachtlijst had en  psychologische hulp via het werk is voorkomen dat ik geheel ben uitgevallen.  Toch bleef bij mij de vraag kwellen waarom ik in deze situatie terecht was gekomen ofwel welke oorzaak ligt aan de basis van mijn terugval.

In deze periode kwam ik Luisa tegen welke mij meedeelde dat zij mij kon helpen. Tijdens de intake kreeg ik het gevoel dat de PRI-methode mij kon helpen om te ontdekken waar de angst vandaan kwam. Hoewel ik na het lezen van een boek over PRI sceptisch stond over het teruggaan naar de tijd vanaf de geboorte, heb ik toch besloten de therapie te gaan volgen.  Zoals Luisa beloofd had, was deze niet eenvoudig en is huiswerk een wezenlijk onderdeel van het traject. Ik heb inmiddels geleerd welke symbolen mij triggeren en ho ik hier mee om kan gaan. Dit lijkt eenvoudig, maar heeft voor mij wel even geduurd voordat ik dit op de juiste wijze aanpakte. Wezenlijk is dat je niet vlucht, maar je realiseert dat je verleden en heden vermengt. In het vervolgtraject werd het gevoel in mijn lijf centraal gezet. Omdat je onbewust reageert, zul je eerder je lijf voelen dan de situatie herkennen. Als dit je lukt, kun je de situatie beschouwen en je reactie beïnvloeden.

Binnen twee jaar met maandelijks twee sessies PRI ben ik nu in staat het geleerde zelfstandig toe te passen. Ik voel een rust en ontspanning welke ik jaren niet heb gekend en sta positiever in het leven dan ooit tevoren. Ik weet nu waar mijn onrust zijn oorsprong heeft en belangrijker, ik heb geleerd hoe hier mee om te gaan.

Ik zie de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet.

Last van onverklaarbare woede.

Sinds een aantal jaar ben ik (man, 34 jaar) bezig met mijn persoonlijke ontwikkeling. Zo werd ik steeds bewuster van aangeleerde, niet helpende patronen in mijn leven. Ik ontdekte meer en meer dat er een enorme woede in mij kan huizen, waarvan ik niet wist waar deze vandaan kwam. Ik wist al helemaal niet hoe ik hiermee moest omgaan. Dat gaf een constante onrust in mijn lichaam en zorgde ervoor dat mijn relaties geen stand hielden.

Op dat moment kwam ik Luisa tegen. Wat zij vertelde over PRI sprak mij direct aan en ik wist dat dit mijn volgende stap in mijn persoonlijke ontwikkeling zou zijn. In mijn ogen kijkt PRI namelijk naar de kern, waar patronen zijn ontstaan, want als je dat snapt kun je het ook een plek geven en je dagelijkse gedrag aanpassen.

Het was een pittig traject. Pittig in de zin dat het soms erg confronterend is om jezelf zo goed te leren kennen en te zien hoe vaak je wordt geleid door oude, niet helpende patronen. Het gaf keer op keer goede inzichten en Luisa gaf telkens praktische handvatten waar ik mee kon werken. Ik voelde me na elk gesprek krachtiger worden en bewuster van hoe ik werkelijk leefde, of eigenlijk werd geleefd door die oude patronen/ gewoonten.

Het PRI traject met Luisa heeft mij enorm geholpen om meer in het nu te leven, minder vast te zitten in oude, niet helpende patronen en het heeft me geholpen om me bewust te zijn als ik me intern onrustig voel. Dit komt veel vaker voor dan ik vooraf dacht en hoopte. De praktische handvatten die ik nu heb gekregen geven erg veel rust en stabiliteit en dat voelt erg fijn. Bij aanvang van het traject voelde ik me vaak onrustig, verward en fel zonder dat ik begreep waarom. Nu voel ik me goed, rustig en krachtig. Vooral in mijn relaties (met mijzelf, met mijn vriendin en in mijn familie) voel ik dat ik heel grote stappen vooruit heb gezet.

Luisa, heel erg bedankt dat je me op zo’n rustige, fijne en vertrouwde manier hebt geholpen om zulke grote stappen te zetten. Het voelt echt als een wereld van verschil voor mij, voordat ik het fijne traject met jou startte en nu. Heel erg bedankt voor je geduld, handvatten, reflecties en voor alle nieuwe inzichten die je me hebt gegeven.

Bedankt voor alle fijne gesprekken. Ik zou jou en PRI zeker aanraden!

Emoties van vroeger begrijpen.

Luisa vertelde tijdens haar pitch bij BNI dat bepaalde gebeurtenissen in je jeugd je zouden kunnen beïnvloeden op latere leeftijd. Hoewel ik een fijne jeugd heb gehad, merkte ik wel dat ik soms te heftige emoties voelde voor relatief kleine dingen.

Ik begreep wel dat de dingen die ik vroeger heb meegemaakt invloed op me zouden hebben, maar hoe het gelinkt was, begreep ik niet. Ik merkte dat als ik de – in mijn ogen – grote problemen besprak met familie en vriendinnen, zij mij niet begrepen. Dat vond ik frustrerend.

Inmiddels begrijp ik wel welke gebeurtenissen van vroeger nu invloed op mij hebben. Gevolg is dat ik nu begrijp dat deze emoties niet direct gelinkt zijn aan dingen die ik nu meemaak, maar aan dingen die ik in het verleden heb meegemaakt. Daardoor kan ik die hevige emoties nu loskoppelen van wat ik nu meemaak, waardoor het allemaal veel minder problematisch en groots is. Veel lichter dus. Daardoor begrijp ik mezelf beter en begrijp ik mensen om mij heen beter.

Mijn omgeving geeft ook aan dat zij mij hebben zien veranderen. Door middel van PRI zijn voor mij de puzzelstukjes in elkaar gevallen. Luisa is een hele fijne gesprekspartner. Ze luistert rustig, zonder oordeel en is zelf ook open, waardoor een vertrouwensband makkelijk ontstaat.

Mocht je jezelf soms niet helemaal begrijpen, niet snappen waarom je je ineens zo verdrietig of juist boos voelt, ga dan eens met Luisa in gesprek. Dat kan heel verhelderend werken.

Nu is het mijn doel om ook jou te helpenNu is het mijn doel om ook jou te helpen
Neem het heft in eigen handen
Stuur een appje
Stuur me gerust een appje.
Hallo,

Fijn dat je op mijn website bent. Als je vragen hebt dan kun je me altijd een Whatsappje sturen, ik hoor graag van je.

Liefs Luisa.