Het doel van PRI

Het doel van PRI is je verleden los te laten.

Het doel van PRI is zodanig bewust te leven, dat je de reacties op gebeurtenissen in je huidige leven die je op de een of andere manier onbewust aan het verleden doen denken, kunt veranderen. Reacties die jou en de mensen in je omgeving meer kwaad dan goed doen en die zelfs ronduit levensbedreigend kunnen zijn, zoals roken, drinken, drugsgebruik, overmatig eten, slecht omgaan met stress en dergelijke. Als een gebeurtenis in het heden je doet denken aan een gebeurtenis van lang geleden die in je emotionele brein, de opslagplaats van je emotionele herinneringen, opgeslagen ligt, wordt je overlevingsmechanisme geactiveerd zonder dat je je daarvan bewust bent. Zo verdedig je je tegen de pijn die samenhangt met je oude emotioneel beladen herinnering en sluit je je hart en daarmee de toegang tot gevoelens als liefde en compassie. Door je emotionele brein te herprogrammeren, kun je voorkomen dat deze onbewuste afweerreacties plaatsvinden. Dan zul je in staat zijn te reageren op het heden voor wat het werkelijk is. Dan zul je voelen wat je echt nodig hebt, terwijl je bovendien meer oog krijgt voor de behoeften van anderen.

Jij was zelf al klaar met het verleden, maar nu is het verleden ook klaar met jou! Nu kun je gaan ontdekken wie je werkelijk bent. Als je de illusies die je emotionele brein je voorschotelt, begint te doorzien, zal je ware Zelf beginnen te stralen en je bevrijden uit de gevangenis van afweermechanismen en illusies die je geest heeft opgetrokken.

Dit is een doel waar de meesten van ons wellicht een leven lang of langer naar toe kunnen werken alvorens we zover zijn! Laat je hierdoor echter niet ontmoedigen, want hoe ver dit uiteindelijke eindstadium ook weg ligt, elk stapje op de weg er naartoe is zeer de moeite waard, omdat het ons eigen leven en dat van onze dierbaren al snel op zo’n waardevolle manier beïnvloedt.

Laat mij je helpen het verleden los te latenLaat mij je helpen het verleden los te laten
PRI leert mensen zichzelf te bevrijden